lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Telenor i avtal med TV4: “TV4-kanalernas värde är signifikant även i en OTT-värld”

Publicerad: 30 september 2020, 08:26

Mathias Berg, vice vd på TV4 Media.

Foto: Janne Næss

UPPDATERAD. Telenor och TV4 Media tecknar ett avtal som ger teleoperatören rätt till streamat innehåll från TV4, Sjuan och TV12.

Ämnen i artikeln:

TV4TV12SjuanTelenor

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Telenor kan därmed erbjuda sina kunder streamat innehåll från TV4-kanalerna utan krav på att man har en tv-box.

Sedan tidigare har Telenor liknande avtal med SVT, Nent Group och Discovery. Enligt operatören själv är Telenor nu den ”första och enda operatören på den svenska marknaden med rätt att distribuera fullständigt innehåll från SVT, Nordic Entertainment Group, Discovery och nu TV4 Media via app”.

– TV4:s ambition är ju att samla hela svenska folket och i det arbetet är Telenor en viktig partner för oss. Om man i MMS jämför TV4 med våra kommersiella konkurrenter så är vi starkare digitalt än linjärt, så TV4-kanalernas värde är signifikant även i en OTT-värld. Vi är jätteglada att även Telenor delar den synen, säger Mathias Berg, vice vd på TV4 Media.

Telenor och er ägare Telia är ju konkurrenter – varför skrivs det avtal med just konkurrenten?

– Telenor är ju först och främst en partner till TV4 och vi har ett gott samarbete med dem. Frågor om Telias strategi kan med fördel ställas till Telia, men det här är en utveckling som även våra ägare vill se.

Hur mycket får ni betalt?

– Det kommenterar vi inte.

Mathias Berg återkommer till TV4:s värde i en digital värld.

– Hela branschen befinner sig i ett skifte där vi rör oss mot nya möjligheter till distribution både direkt till användarna och via partners som aggregerar flera olika sorters tjänster. I en sådan värld med många nya faktorer är det viktigt att man hittar en samsyn kring vilka rättigheter som behövs, men också det värde som innehållet ger.

– För oss är det viktigt att TV4 finns både linjärt och digitalt hos användarna, och då är våra distributörer viktiga partners både historiskt men även framåt. 

LÄS ÄVEN:
TV4:s OTT-rättigheter till Discovery: ”En jätteviktig affär”
OTT-rättigheternas betydelse – Experterna och konkurrenten om maktförskjutningen
Därför släpper Telenor en OTT-app 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev