söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Telekomföretagarna tipsar kunderna om prisavdrag

Publicerad: 12 september 2017, 14:56
Uppdaterad: 13 september 2017, 13:11

Opartiska organisationen Telekområdgivarna tipsar kunderna om prisavdrag och att häva avtal efter konflikten mellan Discovery och Com Hem/Boxer.

Ämnen i artikeln:

Com hem

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Närmare halva svenska folket står just nu utan Discoverys kanaler på grund av den pågående konflikten med Com Hem/Boxer.

I en ledare med rubriken "Valfrihet för alla som har feta plånböcker" ger nu Länstidningens Tord Andersson sin syn på saken.

"Det är väl gammalmodigt att reta sig på alla innehållsleverantörer, operatörer, distributörer och andra "-örer" i tv-branschen. Men nog är det irriterande med en marknad som ser ut att vara full av valmöjligheter och hård konkurrens, men i själva verket domineras av en eller två aktörer som kan skinna oss utan att ens behöva leverera vad de har lovat", skriver han i ledaren.

I ledaren uttrycks även att striden mellan branschjättarna antagligen är ett tecken på desperation.

Ledaren hänvisar även till att Telekområdgivarna menar att kunderna har rätt till ett eventuellt prisavdrag för Com Hem/Boxers kunder. Dessutom ska organisationen ha påstått att det till och med kan bli aktuellt att häva avtalet om det inneburit "betydande ändringar".

"Jag är säker på att avtalet innehåller några rader, så finstilta att de ser ut som en grå skugga över pappret, där det står att prisavdrag? Nänä. Det kommer aldrig på fråga. För övrigt är inte Telekområdgivarna så oberoende som de säger. De ägs av Boxer och Com Hem och några till", skriver Tord Andersson i sin ledare på Länstidningen.

Konsumentbyrån Telekområdgivarna har till uppgift att ge oberoende, opartisk information och rådgivning till konsumenter om avtal och villkor på telekom-marknaden. Kravet på att organisationen agerar opartiskt och oberoende garanteras i organisationens styrdokument och genom faktum att två myndigheter representeras i styrelsen och har majoritet.

Den statliga delen av styrelsen representeras i form av Konsumentverket och Post- och telestyrelsen, dessa myndigheter har två ledamöter vardera. Utöver det representeras branschen av tre roterande ledamöter.

Telekområdgivarna ägs av branschorganisationen IT&Telekomföretagen och operatörer som ingår i Telekområdgivarna, däribland Com Hem, betalar en avgift. Årligen ger Telekområdgivarna råd till tusentals konsumenter, vilket i sin tur hjälper dessa konsumenter att hävda sina rättigheter gentemot teleoperatörerna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev