Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tele2:s vd till attack mot TV4

Publicerad: 28 november 2019, 08:21

”Om avtalet för Com Hem och Boxer löper ut utan en ny överenskommelse innebär det att Sveriges största kommersiella kanal släcks ned i en tredjedel av Sveriges hushåll”, skriver Anders Nilsson.

Foto: Pressbild

UPPDATERAD. Tele2:s vd Anders Nilsson skriver i ett debattinlägg i SvD att Bonnier Broadcasting har skjutit upp rättighetsförhandlingar. Samtidigt menar han att det snart kommer avgöras hur Telia och Bonnier Broadcasting kommer påverka tittarnas utbud.


Ämnen i artikeln:

Tele2BonnierTV4

I debattinlägget skriver han att Bonnier Broadcasting skjutit på förhandlingarna kring sändningsrättigheter. 

Inom kort kommer det avgöras hur Telia och Bonnier Broadcasting kommer påverka tittarnas utbud positivt eller negativt, det skriver Tele2:s vd Anders Nilsson i ett debattinlägg i SvD. 

LÄS MER: Mediebyråexperterna om affären: ”Kittlande och omvälvande”

”Bonnier Broadcasting har i snart ett halvår skjutit på den planerade förhandlingen om förlängda tv-rättigheter för Tele2s distribution genom Com Hem och Boxer. Avtalet löper mycket snart ut, men det har blivit uppenbart att Bonnier Broadcasting inte känner sig ha mandat att förhandla – man vill istället fördröja förhandlingarna till mars i nästa år”, skriver han. 

Vidare skriver Tele2:s vd att de inte kan skjuta på förhandlingarna längre än till 10 december då de planerar att digitalisera hushållens tv-sändningar, vilket kräver framförhållning. 

”Om avtalet för Com Hem och Boxer löper ut utan en ny överenskommelse innebär det att Sveriges största kommersiella kanal släcks ned i en tredjedel av Sveriges hushåll. Tittarna och TV4:s annonsörer skulle därmed drabbas mycket hårt av bolagets ovilja att bidra till digitaliseringen av Sverige”, avslutar han. 

Dagens Media har sökt Bonnier Broadcasting för en kommentar på debattinlägget, de avböjer dock att kommentera saken vidare. 

”TV4 kommenterar inte pågående förhandlingar”, skriver Charlie Forsberg, presschef för TV4 och C More, i ett sms till Dagens Media. 

Mer om Teliaaffären:

TV4:s vd om affären: ”En avgörande pusselbit”

Jan Helin om Teliaaffären: ”Kan starta diskussion om oberoende”

Mediebyråexperterna om affären: ”Kittlande och omvälvande”

Efter Teliaaffären – C More ska nå miljontals 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tele2BonnierTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev