Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Tänker inte sitta tyst och hålla käften"

Publicerad: 15 Maj 2013, 11:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:45

Tv-veteranen Jan Scherman oroas över bristande mod och jakt på kortsiktiga vinster inom Bonnier.


Ämnen i artikeln:

BonnierJan SchermanGöran EllungNyhetsbolagetTV4-gruppenTV4

I dag framkommer uppgifter om att Bonnier tänker skrota TV4 News, TV4:s 24-timmarssända nyhetskanal, som Jan Scherman var ansvarig för i egenskap av styrelseordförande i Nyhetsbolaget.

I en intervju med tidningen Dagens Media, som publiceras i dag, ryter TV4:s förre vd Jan Scherman till mot ledningen för sin arbetsgivare – Sveriges största mediekoncern Bonnier.

Han är orolig för att koncernen, pressad av förlusten för helåret 2012, håller på att tappa den långsiktighet som varit familjeföretaget Bonniers styrka jämfört med de börsnoterade mediekoncernerna.

– Bonnier dignar inte under kvartalsekonomin. Det finns strukturellt alla förutsättningar till långsiktighet, säger Jan Scherman, och fortsätter:

– Tyvärr, tror jag, känner sig koncernen lite för plågad av det dåliga resultatet. Långsiktigheten är inte vad den borde vara, eller vad det finns utrymme till att den skulle kunna vara.

Enligt medieuppgifer, bland annat i Bonniers egna affärstidning Dagens Industri, är Bonniers C More nu till salu.

– Istället för att fly slagfältet tycker jag, med all respekt för det ekonomiska läget, att det vore klokare att stanna och utveckla verksamheten. Jag tror att man kommer att ha nytta av det ekonomiskt och inte minst kunskapsmässigt. Det säger jag inte bara för att jag i allra högsta grad var ansvarig för köpet, säger Jan Scherman.

Han vill i dag inte kommentera uppgifterna om att TV4 News ska läggas ned.

Läs hela intervjun med Jan Scherman i Dagens Medias tidning nummer 9 – som utkommer i dag i pappersform och digitalt via Dagens Medias tidningsapp för Iphone/Ipad eller Android.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.