söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Swilkenbridge läggs ner

Publicerad: 5 september 2012, 16:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

UPPDATERAD. Dagensmedia.se kan berätta att Swilkenbridge Group lägger ner verksamheten. Säljbolaget, som bland annat jobbat på uppdrag av TV4-Gruppen i tio år, avslutar alla sina samarbeten.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Dagensmedia.se fick tidigare idag information om att Swilkenbridge har tappat storkunden TV4-Gruppen.

Trots flera påstötningar har varken TV4 eller Swilkenbridge återkommit för att besvara dagensmedia.se:s frågor.

Henrik Sundewall, vd på Swilkenbridge Group, skickade på onsdagskvällen istället en pressrelease om att Swilkenbridge Group avvecklar verksamheten.

Bolaget går i graven den 31 december i år. All personal på företaget, tio enligt bokslutet för 2011, varslas om uppsägning och samarbetet med bolagets totalt tio uppdragsgivare avslutas.

Ola Heffler, styrelseordförande och grundare av Swilkenbridge säger i pressmeddelandet:

– Swilkenbridge Group och de bolag som innefattas i gruppen har sedan 2002 haft som målsättning att växa lönsamt. Under de senaste två åren har vi varken vuxit eller kunnat bibehålla önskad lönsamhet.

– Ägarna har under dessa år investerat mer resurser med ett tydligt mål att stoppa den negativa trenden. Efter flera möten och analyser av utsikterna för 2013 så tog vi det tunga beslutet att upphöra med verksamheten. Ett enat beslut från både styrelsen och ägarna.

Ola Heffler fortsätter:

– Vi har haft 10 roliga och många mycket framgångsrika år. Så beslutet var svårt känslomässigt, men helt rätt affärsmässigt.

Michael Grimborg är försäljningsdirektör på TV4:

– För mig är det här extremt odramatiskt. Vi har haft världens bästa samarbete med Swilkenbridge men nu just nu har vi inga specifika uppdrag att lägga på dem, säger han till dagensmedia.se, och tillägger:

– Vi hade aldrig varit där vi är i dag utan Swilkenbridge. De har gjort ett makalöst jobb, men i dag vill mediebyråerna ha en kontakt, inte flera, på kanalerna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev