Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Swedish Dicks” till USA

Publicerad: 14 September 2016, 14:29
Uppdaterad: 14 September 2016, 14:29

Den svenska komediserien ”Swedish Dicks” med Peter Stormare och Johan Glans i huvudrollerna kommer att sändas i USA. MTG och Hollywoodstudion Lionsgate har ingått ett globalt distributionsavtal om serien.


Ämnen i artikeln:

MTGSwedish dicks

”Swedish Dicks” satte tittarrekord när den hade nordisk premiär på MTG:s videostreamingtjänst Viaplay den 2 september. Nu kommer den svenska komediserien till USA.

– En bra historia känner inga nationsgränser. Norden är ledande när det gäller att producera fantastisk TV-underhållning och med Swedish Dicks har MTG skapat en mycket speciellt serie, kommenterar Kevin Beggs, Styrelseordförande på Lionsgate.

Swedish Dicks är den första nordiska titel som Lionsgate distribuerar globalt. Serien har premiär i USA tidigast nästa år.

– Det här är en milstolpe för MTG. Vi är ledande inom underhållning och lägger nu mer fokus på egenproducerat innehåll som attraherar våra tittare. Att jobba ihop med den internationella studion Lionsgate är viktigt för oss då vi drar nytta av deras internationella marknadsförings- och distributionskapacitet för den globala försäljningen av vår första originalserie för Viaplay, säger Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef på MTG, i ett pressmeddelande.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGSwedish dicks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.