Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT: ”Vi visste att det fanns en incident 2013”

Publicerad: 23 oktober 2017, 07:31
Uppdaterad: 23 oktober 2017, 08:16

SVT-programledaren Lasse Kronér polisanmäls för sexuellt utnyttjande.


Ämnen i artikeln:

SVTmetoo

Det var i fredagskväll som SVT:s programledare Lasse Kronér polisanmäldes av en tidigare praktikant på ”Doobidoo”. Anklagelserna rubriceras som "sexuellt utnyttjande av en person i beroendeställning".

Enligt Expressen och Aftonbladet ska händelsen ha utretts redan 2013 av SVT, vilket slutade med att Lasse Kronér varnades av SVT.

Efter det inledde Lasse Kronér och den tidigare praktikanten en relation, som ska ha varat i omkring ett år.

SVT säger att de nu blev ”tagna på sängen” av polisanmälan. Frågan om Lasse Kronérs medverkande i ”Doobidoo”, som sänds på fredag, har SVT inte tagit ställning till ännu.

– Vi visste att det fanns en incident 2013 och att den nu hade kommit upp på tapeten. Men att det blev en polisanmälan – vi blev lite tagna på sängen av det. Vi känner inte att vi kan springa händelserna i förväg och vidta åtgärder innan vi ser vad polisens utredning kommer fram till, säger Cecilia Hagert, presschef på SVT, till Expressen.

Lasse Kronér har själv kommenterat polisanmälan, som han ställer sig oförstående till, enligt Aftonbladet.

– Jag pratade med min dotter för tre dagar sedan om #MeToo och sa att det är så gott att kunna titta tillbaka och veta att man har rent bakåt. Jag har en grej när jag skällde ut en producent på ett dåligt sätt, men det var i stridens hetta, jag sa ett dumt ord. Det är vad jag har bakåt på 35 år. I dag ringer min dotter mig och undrar: ”Va, vad händer pappa?”. Det här är inte klokt, säger han till Aftonbladet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTmetoo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.