Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT tvingas klippa om Uppdrag Granskning om Lars Vilks

Publicerad: 5 Oktober 2012, 10:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

I morse tvingades SVT att ta bort det senaste avsnittet av Uppdrag Granskning. En ny version av avsnittet, som handlar om konstnären Lars Vilks, publicerades senare.


Ämnen i artikeln:

SVT

Det var i samband med en läsarfråga som Kristina Wahlman, streamingkoordinator på SVT Play, tidigare i dag berättade att programmet plockats bort.

"Vi har, på begäran av redaktionen, tagit bort programmet från SVT Play. En ny version kommer att publiceras senare idag", skriver hon på SVT Plays forum.

Programmet, där tittaren fick följa med Uppdrag Gransknings reporter Janne Josefsson och Lars Vilks till New York och den islamistkritiska konferensen Sion (Stop Islamization of Nations), återgav flera rasistiska påhopp på muslimer.

Exempelvis liknade deltagare vid konferensen muslimer vid råttor. Flera deltagare hävdade också att världen befinner sig i ett nytt kallt krig mellan västlig kultur och islam.

När dagensmedia.se når Kristina Wahlman vet hon inte varför programmet togs bort.

– Jag fick bara beskedet att den skulle bort och skulle att det skulle redigeras. Vad som skulle redigeras vet jag inte, säger hon.

Uppdrag Gransknings programledare Janne Josefsson:

– Jag har inga kommentarer till det, säger Janne Josefsson till dagensmedia.se.

Han hänvisar han alla frågor till Nils Hansson, ansvarig utgivare på Uppdrag Granskning, och Martin Sundborn, producent.

Dagensmedia.se söker Nils Hanson och Martin Sundborn.

Mer info kommer.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.