Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT: "Tror nyhetspubliken väljer andra vägar"

Publicerad: 31 Maj 2011, 15:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

Jan Axelsson, programdirektör för nyheter och sport på SVT, tror att TV4:s nyhetskanal får svårt att locka den stora publiken.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4

SVT kommer att följa TV4:s satsning på en renodlad nyhetskanal. Men man inget direkt svar från SVT är att vänta.

– Vi har tidigare haft en nyhetskanal inom SVT24, men vi har inga planer på att upprepa det, säger Jan Axelsson, programdirektör för nyheter och sport på SVT.

Han konstaterar att TV4:s kommersiella bevekelsegrunder för att paketera nyheter i en nischad kanal gör att SVT och TV4:s strategier inte kan jämföras rakt av. Men Jan Axelsson ställer sig ändå kritisk till satsningen.

– Jag tror att den stora nyhetspubliken kommer att välja andra vägar till vardags. Vid stora nyhetshändelser kan detta vara intressant, men i övrigt tror jag att publiken har varierande behov på olika tider.

För SVT handlar framtidens nyheter mer om att stärka bevakningen i ett flertal plattformar.

– Vår expansion sker mycket på webben när det gäller den löpnade bevakningen. Sedan kommer vi även att förstärka våra nyheter på bästa sändningstid med nyhetstimmen klockan 21-22, säger Jan Axelsson och tillägger:

– Sammantaget kan man säga att vi redan har en ”nyhetskanal”, med bemanning även på natten, men vi väljer att inte samla det i en nischad kanal. Vi vill ge nyheter till publiken på olika plattformar på olika tider på dygnet.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.