lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT tillsätter två nya korrar

Publicerad: 21 april 2022, 08:08

Tilde Lewin och Carl Fridh Kleberg blir nya korrespondenter på SVT.

Foto: Marco Nilson

SVT:s profilerade korrespondenter Ulrika Bergsten och Bert Sundström vänder hem till Sverige igen.

Ämnen i artikeln:

SVT

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


SVT utser två nya korrespondenter som ska bevaka Asien respektive Ryssland. Tilde Lewin tar över i Peking efter Ulrika Bergsten, som i sommar återvänder till Stockholmsredaktionen. Tilde Lewin är idag utrikesreporter på redaktionen i Stockholm, men har även en bakgrund som frilans med Kina som expertområde.

– Jag är väldigt glad att vi kan tillsätta en korrespondent i Peking som behärskar språket – det är självklart en stor tillgång. Och Kina är det ju huvudsakliga bevakningsområdet för SVT:s Asienkorrespondent, med tanke på den stora betydelse Kina har i dag på så många plan, säger Pia Bernhardson, utrikeschef på SVT, i ett pressmeddelande.

I höst återvänder även Rysslandskorrespondenten Bert Sundström till SVT i Stockholm. Ny korrespondent blir Carl Fridh Kleberg, som idag är utrikesreporter på SVT.

– Jag är mycket väl medveten om svårigheterna att idag rapportera från Ryssland, men man ska komma ihåg att det är i första hand de ryska medierna som drabbas, säger Pia Bernhardson i pressmeddelandet. 

– SVT vill så långt det är möjligt upprätthålla bevakningen på plats. Hur ska vi annars kunna berätta om det som sker i Ryssland, om vi inte är på plats?

LÄS ÄVEN: Så påverkas bevakningen av Ryssland när korrarna lämnar 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev