söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT stuvar om i ledningen

Publicerad: 25 januari 2017, 15:34
Uppdaterad: 25 januari 2017, 15:35

Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör på SVT, får utökat ansvar när Hanna Stjärne stuvar om i SVT:s ledningsenheter. Samtidigt ska en ny teknikdirektör och Play-chef tillsättas.

Ämnen i artikeln:

SVT

HF

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Flertalet förändringar väntar SVT när vd Hanna Stjärne beslutat att stuva om i ledningsenheterna.

HR och Kommunikation slås ihop till en gemensam avdelning. Teknikavdelningen separeras från ekonomiavdelningen och en ny CTO/teknikdirektör, med kompetens inom framförallt digital infrastruktur, ska rekryteras.

Förutom det startas även en Play-redaktion som ska ansvara för redaktörsskapet på SVT Play. Tanken är att publiken ska kunna hitta material snabbare och tipsas om andra program.

Förändringarna görs för att stötta SVT:s strategiska förflyttning. Någon minskning av personal är inte aktuellt i dagsläget.

– Digital infrastruktur är en utmaning för alla medieföretag och jag vill stärka vår strategiska förmåga inom det området. Jag vill också skapa en ny kraftfull avdelning som får ett tydligt mandat för både HR och Kommunikation. Den nya Play-redaktionen kommer att vara Play-tittarnas bästa vän, säger vd Hanna Stjärne, i en kommentar på SVT:s hemsida.

Omstruktureringen innebär att Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör på SVT, får utökat ansvar och blir HR- och kommunikationsdirektör.

– SVT är en fantastisk arbetsplats, som måste utvecklas i takt med publiken och alltid i samklang med public service-uppdraget. En gemensam HR- och Kommunikationsavdelning skapar nya spännande förutsättningar för att driva och stötta förändring. Det är ett stort förtroende att få leda den, säger Sabina Rasiwala i en kommentar om den utökade tjänsten.

Rekryteringen av CTO/Teknikdirektör och chef för den nya Play-redaktionen inleds omedelbart.

Organisationsförändringarna träder i kraft 1 mars.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev