Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT stoppar "Doobidoo"

Publicerad: 7 Februari 2018, 13:55
Uppdaterad: 7 Februari 2018, 14:00

Lasse Kronér. Foto: SVT.

Trots åklagarens beslut att lägga ner förundersökningen mot programledaren Lasse Kronér – nu beslutar SVT att stoppa inspelningarna av populära programmet.


Ämnen i artikeln:

SVT

Under hösten 2017 anmälde en tidigare praktikant SVT-programledaren Lasse Kronér för sexuella trakasserier. Händelsen ledde till att SVT valde att pausa alla inspelningar med profilen.

Men i januari lades förundersökningen mot programledaren ned, och SVT meddelade att Lasse Kronér skulle göra comeback under våren. Däremot har målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz begärt överprövning av beslutet.

Nu skriver GP att SVT stoppar inspelningarna av det populära programmet "Doobidoo", som Lasse Kronér har lett sedan 2005. Beslutat ska ha fattats efter "många och långa samtal" mellan profilen och SVT, berättar Christina Hill, programchef för underhållning på SVT Göteborg, för GP.

SVT förklarar också att en ersättare till Lasse Kronér för "Doobidoo" inte kommer att kallas in. Det till skillnad från "Smartare än en femteklassare", där komikern och radioprofilen Josefin Johansson tog över rollen som programledare.

– Vi har för avsikt att jobba med Lasse igen, men i höst får "Doobidoo" ta en paus, så siktar vi på att sätta igång som vanligt igen 2019, säger Christina Hill, till GP.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.