Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT skrotar SVT Flow

Publicerad: 16 april 2015, 07:22
Uppdaterad: 17 december 2015, 15:14

UPPDATERAD. Efter bara ett år väljer SVT att skrota tjänsten "SVT Flow". Det rapporterar nu SVT på den egna hemsidan.


Ämnen i artikeln:

SVT

Lena Glaser är programdirektör för interaktivt utbud på SVT. Till den egna sajten säger hon att "SVT Flow" inte har blivit tillräckligt tydlig.

– Vi får många frågor om vad som skiljer Svt Flow från SVT Play och som en konsekvens av det verkar publiken ha haft svårt att hitta till tjänsten. Det känns klokt att stänga tjänsten nu och fokusera vidare på SVT Play som är vårt moderskepp, säger Lena Glaser till Dagens Media och fortsätter:

– Vissa program har haft premiär i SVT Flow, men de programmen kommer nu ha premiär i SVT Play istället. Så var det innan den nya tjänsten fanns, så det är inget nytt.

"SVT Flow" är en videotjänst som blandar linjärt tv-tittande med on demand-tittande. Enligt Lena Glaser finns det ännu inget exakt datum för när tjänsten läggs ner, men hon säger att det kommer att ske "inom kort".

I går kunde Dagens Media meddela att "SVT Flow" kunde bli den första public service-tjänsten som ska genomgå en förhandsprövning av nya tjänster.  Hade tjänsten fortsatt existera skulle beslutet om förhandsprövning behövt tas om drygt en vecka.

– Det här har inte att göra med att vi inte vill förhandspröva. Men det är klart att det här beslutet leder till att vi inte behöver ta något beslut om det, så på det sättet finns det ju ett samband, säger Lena Glaser och fortsätter:

– Det definitiva beslutet om att stänga ner SVT Flow togs för ett par veckor sedan, men innan dess har vi haft en utredning och diskuterat mycket. Vi har helt enkelt behövt se på vad vi åstadkommit och bestämt oss för att förvalta det som fungerar och byta ut det som funkar mindre bra.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.