SVT skrotar papperstidningarna

2016-03-24 07:30 Amanda Törner  

SVT räknar med att spara in över 1,5 miljoner kronor när medarbetarna istället får läsa dagstidningarna digitalt.

I december förra året tog SVT:s företagsledning beslutet att plocka bort alla papperstidningar från redaktionen.

Istället ska medarbetarna erbjudas tillgång till systemet Pressreader för att läsa dagstidningarna digitalt. Det framgår av ett internt meddelande Dagens Media har tagit del av.

SVT räknar med att spara in mer än 1,5 miljoner kronor per år bara på att säga upp prenumerationen av Dagens Nyheters, Svenska Dagbladets, Aftonbladets och Expressens pappersupplagor – pengar som man istället vill lägga på programverksamheten.

– Det finns en diskussion kring det här bland medarbetarna, och vi från fackets sida behöver utvärdera det här för att säkerställa att alla klarar av att använda tjänsten, säger Hanna Nyberg, Journalistklubbens ordförande på SVT, till Dagens Media.

Hon menar att en liten oro finns om att missa lokala annonser och dylikt som inte finns på tidningarnas webbsajter.

– Men vi har försäkrat oss om att publikationerna i Pressreader är en digital variant av den tryckta tidningen, fortsätter Hanna Nyberg.

På Pressreader finns över 5000 dagsaktuella tidningar och tidsskrifter.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt