Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT sjösätter "På spåret"-spel

Publicerad: 23 November 2012, 07:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:03

SVT går ut med ett "På spåret"-spel som innebär att tittarna själva ska kunna tävla tillsammans i tv-soffan under progammets gång.


Ämnen i artikeln:

SVTPå Spåret

I kväll är det säsongspremiär för SVT:s populära underhållningsprogram "På spåret". I samband med detta sjösätter SVT ett spel där tittarna själva kan tävla mot varandra.

Tittarna kan spela spelet genom att gå in på svt.se, antingen genom sin telefon, surfplatta eller hemdator.

– "På spåret" är ett sådant program där vi vet att tittarna redan spelar mot varandra. Det här är ett sätt att förstärka det och göra den upplevelsen lite bättre. Spelet är efterfrågat, men vi ser inte detta som en slutversion, utan vi vill utveckla spelet tillsammans med tittarna, säger Christina Hill, SVT:s programchef för fakta och underhållning, till dagensmedia.se.

Har ni inspirerats av spelet för "Pengarna på bordet"?

– Nej, det här är vi har hållit på med i över ett år. Men däremot känns det kul att se "Pengarna på bordet" och kunna jämföra. Varken vi eller de blir väl först eller sist med ett sådant här spel.

Spelet startar samtidigt som sändningen av "På spåret", det vill säga klockan 20.00 de fredagar som serien visas.

Användarna kan sedan välja att spela själva eller att koppla upp sig mot sitt Facebook-konto och spela mot vänner och familj.

Spelet är framtaget tillsammans med Deportivo.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTPå Spåret

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.