Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT sänder VR under musikhjälpen

Publicerad: 10 December 2015, 06:30
Uppdaterad: 9 December 2015, 16:29

SVT ska livesända VR 150 timmar i sträck.


Ämnen i artikeln:

SVT

Som Dagens Media tidigare skrivit om så har en rad svenska företag har under året börjat testa Virtual Reality.

Och efter att ha sett hur bland annat TV4 sänt nyhetsinslag i 360-video är det nu SVT:s tur att hoppa på tåget med sin Virtual Reality-satsning.

Den första sändningen sker på söndag i samband med årets upplaga av Musikhjälpen och är tänkt att sändas 150 timmar i sträck.

Förhoppningen är att tittaren ska känna att de får ta plats bredvid programledare och artister i glasburen på Stora torget i Linköping.

– Det är en spännande satsning då det än så länge är en teknik som är lite unik och ganska oprövad. Det känns väldigt kul att alla kommer kunna känna att man sitter i programledarnas knän och själva vara en del av själva sändningen, säger Thomas Strindberg, utvecklingsansvarig för VR på SVTi till Dagens Media.

Sändningen kommer att ske genom appen ”SVT 360” och enligt Thomas Strindberg sker VR-utvecklingen parallellt med de vanliga sändningarna i broadcast och på webben.

– Det är viktigt för oss att påpeka att vi inte kommer sända något exklusivt videoinnehåll i VR utan själva grejen är att vi använder en annan kamera men sänder samma innehåll.

Vad kan vi mer förvänta oss?

– Vi är just nu inne i en prövoperiod där vi vill se hur våra tittare tar emot formatet. Men vi kan tänka oss att formatet i framtiden kan fungera för upplevelse-tv. Det ska finnas en känsla av att ”det här gav mig något extra” och det är inte alla format som passar att sändas i VR och inte minst är det svårt att hitta ett berättande som fungerar i VR.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.