Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT säljer Wikileaks-dokumentären

Publicerad: 16 December 2010, 12:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

SVT:s dokumentär om Wikileaks och Julian Assange har skapat stort intresse både i Sverige och utomlands. Nu radar länderna upp sig för att få sända filmen.


Ämnen i artikeln:

wikileaksSVT

Norge, Holland, Österrike, Spanien och Belgien har redan köpt dokumentären ”Wikileaks – med läckan som vapen”. Fler länder står nu på tur.

– Vi har flera förhandlingar på gång, där vi inte har skrivit på något ännu, men som kommer att gå igenom, säger Paulette Olofson, internationell programförsäljare på SVT, som tillsammans med kollegan Malin Gullbrand förhandlat med de olika länderna.

Hade ni förväntat er det här?

– Nej, vi visste inte att det skulle bli så pass stort. Men vi förstod det så fort vi fick nys om att vi kunde sälja. Det är många som vill sända det nu i dagarna, eller precis i början av nästa år.

Paulette Olofson menar att filmen ”kom i rätt tid”, när såväl organisationen som mannen bakom den är som mest aktuell.

­– Den ger en inblick i hur Wikileaks startade och hur det ser ut idag, vilka personerna bakom är. Jag tror folk är nyfikna på det här, säger hon.

Dokumentären, som producerats för Dokument inifrån, sändes i söndags och lockade 492 000 tittare, vilket är dubbelt så många som Dokument inifrån fått tidigare under säsongen.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

wikileaksSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.