Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT säljer ”På spåret” till Finland

Publicerad: 10 november 2022, 12:43

Finska versionen av ”På spårets” programledare Jenni Poikelus och tävlingens domare Riku Rantala.

Foto: Yle

Finska Yle ska göra sin egen version av SVT:s ”På spåret”. Till skillnad från det svenska underhållningsprogrammet ska det sändas direkt.

Ämnen i artikeln:

På SpåretSVTToppnyheter eftermiddag

JS


Finska ”Hengailaan” som är hämtad ur den svenska originalidén ”På spåret” har premiär den 28 januari 2023, skriver SVT i ett pressmeddelande. Likt originalet kommer även den finska versionen att varva resor och frågor med livemusik. 

Men i ”Hengailaan”, som ska vara direktsänt, kommer man dessutom ha en kock på plats i studion som ställer matfrågor inspirerade från resmålen som dyker upp i programmet. 

– När vi letade efter ett passande format för lördagskvällar växte det fram som en funktionell gameshow som erbjuder rolig samvaro och spänning. Vi gör vår egen version som direktsändning där allmänheten har möjlighet att följa programmet på plats, säger Arttu Nurmi, programbeställare på YLE i ett pressmeddelande.

Jenni Poikelus kommer att vara programledare och Riku Rantala tävlingens domare.  

Enligt SVT:s presschef Camilla Hagert, som har varit i kontakt försäljningsavdelningen, finns det inga tidigare exempel där SVT har sålt hela formatet. 

SVT avböjer att kommentera uppgifter om vad prislappen blir för formatet. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev