Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT:s USA-korre drabbad av kolera

Publicerad: 20 Oktober 2016, 08:25
Uppdaterad: 20 Oktober 2016, 08:35

Mitt under valspurten drabbas SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt av kolera: "Jag har aldrig varit med om något liknande".


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt har synts frekvent i rutan under senaste tiden, då hon haft som uppgift att bevaka både det stundande presidentvalet och orkanen Matthew som framför allt drabbat Haiti hårt.

I katastrofens efterdyningar har över 770 00 människor drabbats av kolera. I en krönika på SVT Nyheter skriver Carina Bergfeldt att även hon nu är en av dessa. Därför ligger hon i sjuksängen istället för att rapportera från nattens debatt mellan Hillary Clinton och Donald Trump.

"Jag har varit med om mycket – jag har aldrig varit med om något liknande. Men sjukdomen har i alla fall tvingat mig att detaljstudera en av de hetaste frågorna i det kommande valet: USA:s sjukvård", skriver Carina Bergfeldt och fortsätter:

"Nu gryr min femte dag på sjukhus och om några timmar är det dags att skrivas ut. På teven har skådespelet jag egentligen skulle varit på i natt, om inte ödet velat annorlunda, precis avslutats". 

Hon passar även på att lyfta situationen på Haiti:

"Efter att det politiska systemet helt rasat samman till följd av naturkatastrofer och korruption så har det nu, under tiden jag legat på sjukhus, utlysts ett nyval om en månad, i hopp om att få landet på rätt spår. Det är således två viktiga val i den här delen av världen i november".

Carina Bergfeldt skriver vidare att hon hoppas att sjukvårdsfrågan får mer uppmärksamhet under valet på Haiti än det får i USA.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.