Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT:s PSL läggs ner

Publicerad: 8 december 2014, 09:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Efter sju och ett halvt år går SVT:s musikprojekt i graven.


Musiksatsningen PSL läggs ner. Det skriver grundaren och förgrundsgestalten Per Sinding-Larsen på PSL:s blogg idag.

Projektet, som har innefattat både en sajt, en blogg, flera tv-program, klubbar och en festival, har sedan starten 2007 publicerat omkring 500 spelningar och över 1000 filmade interjvuer.

På sajten har man totalt postat över 10 000 inlägg sedan premiären, skriver Per Sinding-Larsen i blogginlägget.

" När jag ska försöka förklara för mina kollegor i de milslånga SVT-korridorerna vad PSL är för något brukar jag jämföra oss med en festival. Festivaler pågår. Dygnet runt. De är tillstånd. Så är det att driva en musiksida också. Den tar liksom aldrig semester. PSL har varit med mig och mina kollegor under alla dessa år. Dygnet runt. Året runt. Alltid".

Bakgrunden till nedläggningen, eller vad som kommer istället, skriver Pers Sinding-Larsen dock inget om. Sajten kommer fortsätta att leverar material fram till nedläggningen vid årskiftet.

"När du och jag vaknar på nyårsdagens morgon så kommer livet att fortsätta som vanligt. Vi lämnar efter oss ett litet, litet hål i internet. Det är allt. Själv kommer jag att försöka tänka ut nya, framtida musikprogram och musikprojekt medan jag rör om morgonkaffet", avslutar han inlägget.

Dagens Media söker Per Sinding-Larsen för en kommentar.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev