Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT:s "Minuten" en vinnare

Publicerad: 11 Maj 2011, 19:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Friday TV:s internationella storformat "Minuten" blev Årets orginalkoncept och Plura Jonsson korades till Årets profil. Det var några av vinnarna i TV-producenternas pris, som belönar upphovsmakarna bakom tv-succéerna.


Ämnen i artikeln:

Robert AschbergFilm- och tv-producenternaAnna Carrfors Bråkenhielm

Film- och tv-producenterna har startat ett eget pris som hyllar medarbetare inom produktionsbranschen - medan Kristallen hittar sina vinnare i tv-husen. I kväll var det dags för den första prisgalan någonsin på Café Opera i Stockholm.

– Vi gör riktigt bra TV! Svenska programkoncept, dokumentärer och faktaprogram håller världsklass. Det är produktionsbolagen som står för idéerna och det kreativa arbetet. Därför känns det extra kul att nu få hylla dem som faktiskt gör jobbet, säger Robert Aschberg, ordförande i Film & TV-producenternas tv-sektion, i ett pressmeddelande.

Det prestigefyllda priset Årets orginalkoncept gick till Jock Millgård och Mattias Olsson på Friday TV. I Sverige är det SVT som har sänt formatet med Peter Settman som programledare. Han var också konferencier på årets gala.

– Nya programkoncept är extremt viktigt för branschen och genom originalkoncept utvecklas tv-mediet. Minuten har årets överlägset största internationella framgång, säger Anna Carrfors Bråkenhielm, juryordförande i TV-Producenternas pris, i samma pressmeddelande.

HÄR ÄR SAMTLIGA VINNARE TV-PRODUCENTERNAS PRIS 2011

Årets originalkoncept

Motivering: För en unik och nyskapande idé som rönt enorma framgångar internationellt. Formatet har sedan premiären sänts i närmare 30 länder och ytterligare 20 länder har köpt option. Mycket passionerat, professionellt och hårt utvecklingsarbete ligger bakom detta format som har tagit världen med storm.

Vinnare: Minuten: Av Jock Millgård och Mattias Olsson

Årets bearbetning 

Motivering: För sitt brinnande engagemang, sin känsla för minsta detalj såväl som helheten och för sin envisa egenskap att ständigt sträva efter att berätta den bästa historien. 

Vinnare: Peter Welin –  För bl a. Robinson 

Årets fotograf 

Motivering: Med en känsla för bilden och ett öga för detaljer är det här en nytänkande veteran i branschen som utmärker sig för sin passion för fotot och sitt brinnande engagemang. Utöver sin yrkesskicklighet anser dessutom kollegorna att den här fotografen en fröjd att arbeta med. 

Vinnare: Peter Palm - för bl a. Let´s dance

Årets producent 

Motivering: För att gång på gång överträffa sig själv och med en särskild känsla för kvalitet. Denna producent är inte bara vansinnigt kompetent utan också en föredömlig arbetsledare som får sin personal att växa, må bra och leverera. 

Vinnare: Lena Styren, för bl a. Sveriges Mästerkock 

Årets berättare 

Motivering: För sitt språkglada, varma, spetsiga men framförallt välskrivna manus som har satt en ny nivå för speakerförfattandet inom svensk television. Han är rösten alla pratar om.

Vinnare: Jonas Åhlund – för bl a. Speakermanus för Halv åtta hos mig 

Årets castare 

Motivering: För att på ett överaskande och imponerande sätt få personer intresserade av att delta i tv-produktioner och för att alltid åstadkomma ett fantastiskt noggrant jobb. 

Vinnare: Åsa Thurhammar - för bl a: Mästarnas mästare

Årets visuella uttryck 

Motivering: För sin förmåga att förverkliga och överträffa både producenternas och kanalernas idéer önskemål och visioner och för att denna person ständigt utvecklar och förnyar vår TV bild. 

Vinnare: Jan Schedin - för bl a. Scenografin i Sveriges Mästerkock 

Årets organisatör 

Motivering: För sin sköna personlighet och för att vara unik i sin genre och alltid lyckas tänka både på produktionens och den enskilda individens bästa. Problemlösare och för sin otroliga effektivitet och sitt raka sätt. Alltid stenkoll, en organisatorisk förmåga som överträffar allt.

Vinnare: Charlotte Angantyr

Årets prestation

Motivering:  Med passion och hårt arbete föddes ett program som gått hem hos både tittare och kritiker. Trots snäv budget och  ängsliga medverkande, trots olyckor och en idé som svällde rejält under produktionens gång bärgade de hem årets succé och snackis.

Vinnare: Janca Hodann, Daniel Edvarsson och Joel Karsberg - för Så mycket bättre

Årets profil 

Motivering: För sin pondus, ärlighet och ett helt apropå som tar andan ur den sällskapssugna publiken. För ett gediget matintresse som når ut genom TV-rutan och lämnar en önskan hos varje tittare att bli inbjuden till nästa middag….

Vinnare: Plura Jonsson – Plura’s Kök

Årets exekutiva producent 

Motivering: För sin exemplariska insats att alltid jobba tätt tillsammans med produktionsbolaget och med stor kunskap berikar våra produktioner. Enligt människor i TV branschen som nominerat den här personen nämns egenskaper som lyhörd, kunnig, ödmjuk, träffsäker och sympatisk och det är dessa egenskaper som gör att samarbetet med denna person blir glädjefylld och leder till väldigt fina program.

Vinnare: Matilda Snöwall, TV4

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.