Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT:s Bert Sundström tillfångatagen i Kairo

Publicerad: 3 Februari 2011, 13:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:23

Attackerna mot utländska journalister i Egypten fortsätter. Nu har SVT:s korrespondent Bert Sundström gripits.


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT:s korrespondent Bert Sundström blir den andra reportern från public service-företaget som gripits, rapporterar svt.se.

- Klockan 14.15 skulle jag ringa upp Bert för att få en rapport från Tahrirtorget. En arabisk röst svarade och sa att Bert hölls fången. Sedan bröts kontakten. Sedan dess har det inte gått att nå honom, säger SVT:s redaktör Robert Wiström till svt.se.

SVT har nu kontaktat UD men har fortfarande inte hört något från sin reporter.

Svenska journalister har vid ett flertal tillfällen råkat illa ut i Egypten. I måndags greps SVT:s reporter Samir Abu Eid och fotograf Pernilla Edholm i Kairo, men släpptes senare.

Även Aftonbladets och Expressens medarbetare på plats har trakasserats och misshandlats av motdemonstranter och Mubarak-anhängare.

På torsdagseftermiddagen krävde Tidningsutgivarna att regeringen agerar för att skydda journalister i Egypten.

– Det är oerhört angeläget att Sverige och det internationella samfundet tillsammans protesterar och agerar kraftfullt för att få slut på Mubarak-anhängarnas angrepp på de demokratiska ambitioner som stora delar av Egyptens medborgare eftersträvar och demonstrerar för, säger Anna Serner, vd för TU.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.