Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT rekryterar till lokal videosatsning

Publicerad: 18 december 2019, 07:21

Niklas Gedda, Siri Amram, Anja Löfman, Nicolai Grant och Bernhard Öhrstedt ska alla utveckla SVT:s videoberättande.

Fem nyrekryterade specialister på videoberättande ska hjälpa SVT att utveckla och förnya sitt lokala videoberättande.


Ämnen i artikeln:

SVT

Med en ambition att förbättra och förändra SVT:s lokala nyheters videoberättande rekryteras nu flera specialister.

– SVT ska fortsätta att ligga i framkant när det gäller rörligt berättande. Jag är väldigt glad att kunna presentera de här rekryteringarna, helt i linje med våra ambitioner att utveckla videoberättandet i takt med tiden och med publikens förväntningar, säger Christina Ågren, som är programchef för Lokala Nyheter.

De fem rekryteringarna består av:

Niklas Gedda som i dag arbetar som reporter på SVT Nyheter Uppsala men har en bakgrund som videoreporter och producent på Upsala Nya tidning. Hans placering blir i Stockholm.

Siri Amram, före detta tv-chef på Metro. Innan dess arbetade hon som videoreporter och programproducent på Upsala nya tidning. Hon har också haft rollen som gästlärare för tv-studenter i Lund. Hennes placering för SVT blir i Stockholm.

Anja Löfman har en bakgrund på KIT där hon arbetat med videoproduktion. Närmast kommer hon från rollen som vikarierande onlinespecialist inom de lokala nyheterna på SVT. Nu placeras hon i Malmö.

Nicolai Grant arbetar sedan tidigare på SVT:s lokala nyheter som onlinespecialist med videofokus. Dessförinnan har han bland annat arbetat som webbredaktör och videojournalist på Sydsvenskan, SVT och TV4. Nicolai Grants nya arbete kommer att utgå från Malmö.

Bernhard Öhrstedt, onlinespecialist med videofokus inom SVT:s Lokala nyheter, kommer att placeras i Göteborg. Bernhard Öhrstedt har en bakgrund programledare, redaktör och reporter på såväl SVT som TV4. Utöver det har han undervisat i videoberättande.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev