Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT-redaktion avspärrad efter hot

Publicerad: 29 juli 2015, 05:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:55

UPPDATERAD. Ett kuvert med vitt pulver har skickats till redaktionen för SVT Nyheter Blekinge.


Ämnen i artikeln:

SVT

I morse hittade en reporter på SVT Nyheter Blekinge ett kuvert innehållande vitt pulver i postfacket och nu är redaktionen avspärrad. Både polis och SVT:s säkerhetsavsdelning ska vara inkopplade i väntan på bombtekniker från Malmö.

– Det är alltid allvarligt när journalistiken blir hotad. Vi får ta det på allvar. Nu gör polisen sitt jobb och SVT:s säkerhetsgrupp gör sitt, sen får vi se under dagen hur det utvecklas, säger Lotta Orstadius, tf ansvarig utgivare för SVT Blekinge, till Dagens Media.

– Det värsta som kan hända är att vi tystnar, så det är klart att man ska se allvarligt på detta. Det är tyvärr inte enda gången redaktioner blivit hotade.

Sedan en publicering i måndags, om att bandet Ultima Thule spelat på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons sommarfest, ska redaktionen ha fått motta flera hot.

– Det har kommit telefonsamtal under veckan, som av redaktionen har upplevts som obehagliga. Sen hur hotfulla de har varit vet jag inte. De kom efter publiceringen av nyheten om Jimmie Åkesson och Ultima Thule. Om det här brevet har något samband med de telefonsamtalen är för tidigt att säga, säger Lotta Orstadius.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev