söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT-profil anklagas för sexuella trakasserier

Publicerad: 16 november 2017, 08:29

Den anklagade SVT-profilen ska ha sparkats av förra arbetsgivaren.

Ämnen i artikeln:

SVT

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Aftonbladet rapporterar att en av SVT Sports experter anklagas för grova sexuella trakasserier. De misstänkta övergreppen ska enligt tidningens uppgifter ha skett före dess att mannen började på SVT.

Det är en kvinna på mannens tidigare arbetsplats som vid flertalet tillfällen rapporterat till sin chef om att mannen ska ha försökt tvinga sig till sexuella tjänster. Mannen ska då ha sparkats från arbetsplatsen.

Enligt SVT, där mannen i dag arbetar som expert, ska man inte ha informerats om anledningen till mannens uppsägning vid förra arbetsplatsen.

– Efter frågor från media har jag läst en rad artiklar. Jag försöker nu skaffa mig en bättre bild av vad som hänt på en redaktion för flera år sedan. Jag har förstått det som att en grupp personer bidragit till en osund arbetsmiljö där ledningen dröjt med att vidta åtgärder, säger SVT:s sportchef, Åsa Edlund Jönsson till Aftonbladet.

Enligt nya uppgifter till Aftonbladet ska kollegor på mannens tidigare arbetsplats under ett års tid larmat om tv-profilens trakasserier. Trots det fick han under längre tid behålla sin tjänst.

– En kvinna beskrev grova sexuella övergrepp, säger en anställd på företaget till tidningen.

Åsa Edlund Jönsson berättar för Aftonbladet att hon i nuläget inte har tillräcklig information för att besluta om profilen kan jobba kvar eller inte.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev