Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT pressar Eyeworks

Publicerad: 31 Augusti 2009, 09:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

På en presskonferens på måndagen krävde SVT att Eyeworks ska lösa oklarheterna kring "Den stora resan" på "ett juste sätt".


SVT höll en presskonferens på förmiddagen med anledning av kritiken mot "Den stora resan"

Där sa Anders B Karlsson, vd för Eyeworks, att striden kring inspelningen av programmet i Namibia beror på att företaget inte skrev ett avtal innan de började filma Himbafolket. Men att Himbafolket har utnyttjats och fått för lite ersättning höll inte Anders B Karlsson med om, enligt SVT. Han menade att Eyeworks har följt de villkor som gällt för liknande produktioner i området.

SVT var tydliga med vad Eyeworks måste göra.

– Vi kräver av Eyeworks att de reglerar det här på ett juste sätt, och det som inte är gjort ska redas ut. Eyeworks måste träffa LAC och komma till en överenskommelse, säger SVT:s programchef Micael Lekberg på presskonferensen.

Anders B Karlsson, vd för Eyeworks lovade att kontakta LAC.

– Vi söker kontakt med LAC nu. Vi vet inte riktigt just nu vad de anser: vad är det vi har gjort fel, vad är det vi ska skjuta till?

Dagensmedia.se har sökt Micael Lekberg.

Camilla Olsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.