Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT plockade ned kritiserad dokumentär i tysthet

Publicerad: 4 december 2020, 13:15

SVT har plockat ned ”Emiratens rika historia” efter att BLT publicerat uppgifter om att produktionsbolaget bakom dokumentären har kopplingar till Förenade Arabemiratens regim.

Foto: SVT Play

Efter att BLT publicerat uppgifter om att produktionsbolaget bakom en dokumentär om Förenade Arabemiratens historia har kopplingar till landets regim valde SVT att avpublicera. Men någon förklaring har tittarna inte fått. ”Vi försöker få klarhet i ärendet”, säger Mikael Österby, chef för SVT programinköp.

Ämnen i artikeln:

SVTSVT Play

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Medierna i P1 har tidigare avslöjat hur Kunskapskanalen, som drivs av UR och SVT, har visat en Tibet-dokumentär gjord för Kinas statliga tv samt en dokumentär om Hare Krishna där det inte har framgått för tittarna att det är den kontroversiella rörelsen som står bakom filmen. Efter Mediernas granskningar uppgav UR:s utbudschef Anna Rastner att public service-bolaget skulle gå igenom alla sina inköp.

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll med dagliga nyheter, reportage och granskningar
Analyser från ledande experter varje vecka
Digitala “temanummer” åtta gånger per år
Guider med konkreta tips och råd hur du lyckas i det nya medielandskapet

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, analyser, guider och temanummer. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev