Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT Play i avtal med HBO

Publicerad: 24 Augusti 2009, 11:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Ett samarbete har slutits med HBO och flera utländska tv-serier blir nu möjliga att följa på SVT Play.


SVT har inlett ett samarbete med HBO. Flera tv-serier producerade av det amerikanska produktionsbolaget kommer därmed att sändas på SVT Play.

– Vi har som ambition att tillgängliggöra allt vårt material på SVT Play, säger Lena Glaser, tf programdirektör på SVT.

Till en början är det serierna ”True Blood”, ”Little Britain USA” och ”John Adams” som kommer att visas på webben. Tittarna kommer att kunna se serierna på SVT Play i två veckor efter att avsnittet har visats på tv. De egenproducerade svt-programmen kommer fortfarande att visas i 30 dagar på SVT Play.

– I det här avtalet fick vi visningstid på 14 dagar. Helst vill vi kunna erbjuda allt utbud 30 dagar i SVT Play, men detta är fortfarande ett stort framsteg, säger Lena Glaser.

Fler program kan bli aktuella för SVT Play. Ambitionen är att tittarna ska kunna se allt som SVT visar på tv också via datorn.

– Alla program där vi inte har fullständiga rättigheter jobbar vi på att kunna visa på alla våra on demand-plattforma. Publiken ska inte behöva missa program de vill se, säger Lena Glaser.

 

Camilla Olsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.