Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT öppnar i Flemingsberg

Publicerad: 13 september 2021, 09:22

Redaktionen håller till i en lokal på Södertörns högskola.

Foto: Samy Dahlman/SVT

SVT etablerar en ny redaktion i Flemingsberg för att förstärka bevakningen av Södertörn.


Ämnen i artikeln:

SVT

Som del i SVT:s långsiktiga satsning på att utöka antalet SVT-orter till minst 50 vid 2023 öppnar SVT en ny redaktion i Flemingsberg. 

Redaktionen i Flemingsberg är nummer 42 i ordningen och den femte för SVT Nyheter i Stockholm. Sedan tidigare finns redaktioner i Södertälje, Rinkeby, Stockholm och Norrtälje. 

– Nu kan vi göra en än bättre rapportering för alla som bor på Södertörn. Forskning visar att kommuner som ligger nära storstäderna ofta är svagt bevakade. Vår ambition är att granska makten i hela Stockholms län. Med två reportrar som specialbevakar Södertörnskommunerna får vi bättre möjligheter till det, säger Geronimo Åkerlund, redaktionschef SVT Nyheter Stockholm, i ett pressmeddelande. 

Två reportrar – Michelle Derblom Jobe och Omar Daham – får uppdraget att bevaka Södertörn samt kommunerna Huddinge, Haninge, Botkyrka och Nynäshamn. Redaktionen består även av redaktören Lisa Åberg som även arbetar med redaktionerna i Rinkeby och Södertälje. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News