Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

SVT om Christer Björkmans nya jobb: "Inte lämpligt"

Publicerad: 3 Februari 2017, 09:30
Uppdaterad: 3 Februari 2017, 09:33

"Svensk Pops formulering att kalla Christer Björkman programledare är olycklig", säger SVT:s tf nöjeschef Ebba Adielsson till Nöjesbladet. Bild: Wikimedia commons

Melodifestivalens general Christer Björkman värvas som programledare till Svensk Pop – vilket inte gillas av SVT.


Ämnen i artikeln:

Melodifestvalen

Imorgon drar årets Melodifestival igång, när första deltävlingen går av stapeln i Göteborg. I samma veva presenteras Melodifestivalens general Christer Björkman som ny programledare – i kommersiella radiostationen Svensk Pop. Det skriver Aftonbladet.

– Jag kommer spela musik som jag har valt och som jag har en speciell relation till, säger Christer Björkman i ett pressmeddelandes, vars uppdrag går ut på att under en timma varje dag spela låtar i kanalen.

Till att börja med godkände SVT Christer Björkmans nya jobb, sånär som på kanalens formulering.

– Christer Björkman blev tillfrågad att välja ut sina favoritlåtar i radioprogrammet Svensk pop. Det är inget som går stick i stäv med SVT:s regler vad gäller våra medarbetares medverkan i andra mediala sammanhang. Svensk Pops formulering att kalla Christer Björkman programledare är olyckligt, säger SVT:s tf nöjeschef Ebba Adielsson till Nöjesbladet.

Dessutom visste inte SVT att Christer Björkmans medverkan skulle pytsas ut under en hel månad, något Christer Björkman missat att kommunicera och nu bett kanalen om ursäkt för. Hade han gjort det hade beslutet blivit ett annat.

– Christer Björkman har inte brutit mot SVT:s policy, men som svar på din fråga: jag tycker inte att detta är lämpligt nu när jag känner till omfattningen av hans medverkan, fortsätter Ebba Adielsson.

Hon menar dock att SVT inte kommer att vidta några åtgärder.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Melodifestvalen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev