Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT om budgeten för 2016: "Just nu ser vi ingen påverkan"

Publicerad: 25 Maj 2015, 13:09
Uppdaterad: 14 December 2015, 12:06

Trots att SVT arrangerar "Eurovision Song Contest" 2016 kommer det inte att påverka SVT:s budget, hävdar Safa Safiyari på SVT.


Ämnen i artikeln:

SVT

Efter Måns Zelmerlöws vinst i "Eurovision Song Contest" har vissa funderat på hur arrangemanget kommer att påverka SVT:s budget för 2016. Enligt Safa Safiyari, programdirektör för allmän-tv på SVT, kommer tittarna inte att märka någon skillnad.

– Det ligger ett budgetförslag ute för 2016 som ska beslutas om snart. Det ligger fast och just nu ser vi ingen påverkan på utbudet 2016 utifrån det prespektivet. Vi jobbar långsiktigt med ekonomin och fördelar kostnaderna under flera år, säger Safa Safiyari till Dagens Media.

Har ni några planer för programledare?

– Det är många som har ringt och känt sig manade idag, men det är alldeles för tidigt att säga. Först och främst måste vi säkra logistiken och bestämma var arrangemanget ska äga rum, säger han och fortsätter:

– Vi måste också ha en idé om vad programmet ska handla om. Det är ett evenemang men också ett tv-program som måste bli bra. När allt det är på plats ska vi titta på programledare, men där är jag minst orolig. Det finns många skickliga programledare i Sverige. Sist bevisade Petra Mede att vi håller hög klass.

Vad är du mest orolig för?

– Att vi får till logistiken. Det är en jätteapparat. Folk ska bo någonstans och äta någonstans, men vi har gjort det tidigare med framgång så jag har goda förhoppningar om att det ska gå.

Enligt Safa Safiyari så håller Martin Österdahl, som var exekutiv producent förra gången "Eurovision Song Contest" sändes från Sverige, på med att titta på vilken stad som kommer att passa bäst för arrangemanget.

– Man kollar på i princip allt. Hur arenan ser ut, möjligheter för människor att bo kring arenan, möjligheter för pressen och kommunikationsmöjligheter från Europa. Det är klassiskt logistikarbete egentligen, säger Safa Safiyari.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.