Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT: ”Ola har missförstått oss”

Publicerad: 9 Maj 2011, 08:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Även SVT kritiseras skarpt av Ola Lindholm – som är besviken på företagets agerande. Men SVT själva uppger att inget beslut kring Ola Lindholms framtid ännu är taget.


Ämnen i artikeln:

KamratpostenExpressenSVTOla Lindholm

Ola Lindholm har själv tagit beslutet att ”ta en paus” från jobbet som chefredaktör för Kamratposten.

– Min trovärdighet i dagsläget är inte förenlig med det jobbet, skriver han själv om beslutet.

I samma blogginlägg går Ola Lindholm till hårt angrepp mot SVT – där han under många år varit programledare för barnprogrammet ”Wild Kids”.

”I det här läget uppfattas givetvis det som att få sparken. Jag upplyste dom om att det är just det som kommer stå i tidningarna. Jag blev förstås arg på att dom inte ens var beredda att vänta på ett utslag i en svensk domstol. Jag trodde nämligen att jag var oskyldig tills jag var dömd. Är det inte så?”.

Men enligt SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe har inget beslut tagits om Ola Lindholms framtid – av den enkla anledningen att produktionen av Wild Kids ännu inte är påbörjad.

– Jag tror att Ola kan ha missuppfattat lite i det samtalet som han hade med ansvarig utgivare i fredags, säger Helga Baagøe, till dagensmedia.se.

Det var Kristina Colliander, programchef för SVT barn & ungdom som skötte samtalet med Ola Lindholm. Och enligt Helga Baagøe ska budskapet ha varit följande:

– Vi kommer så småningom ta ett beslut, programmet ska spelas in i augusti, och då får vi se vilket beslutsunderlag vi har. Det enda beslutsunderlag vi har i dag är att han testats positivt för narkotika, förhoppningsvis har vi även ett utslag från domstol när vi behöver fatta vårt beslut.

Ni har alltså inte ”tagit en paus” i hans engagemang för SVT?

– Det finns ingen att pausa från nu, vi behöver inte fatta något beslut ännu. Men om han döms kan han inte vara kvar som barnprogramledare på SVT. Frias han är han varmt välkommen tillbaka.

Ola Lindholm uppger även att SVT har ”information som kan ge dom anledning att tro att jag faktiskt inte kommer bli dömd”.

– Ola har gett mig en del indikationer på att det skulle finnas mer i denna historia, som inte är känt. Men detta är uppgifter som vi inte har haft någon möjlighet att kontrollera. Vi måste gå på det som är kända fakta, säger Helga Baagøe.

Det var i fredags som Ola Lindholm åtalades för ringa narkotikabrott.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.