SVT och TV4 slåss om gratis kungabröllop

2009-10-15 07:53  

SVT och TV4 tävlar om att få sända kronprissan Victorias bröllop nästa år. I potten ligger inga rättighetspengar utan löften om kvalitet och värdighet.

Ett kungligt bröllop lockar självklart stora mängder tittare både i och utanför Sverige och för TV4:s del innebär det givetvis även stora reklamintäkter.

SVT och TV4 ligger i slutförhandlingar om att få rätten att sända bröllopet och anslutande aktiviteter på slottet, skriver Dagens Industri. Hovets informationschef Nina Eldh säger till tidningen att de räknar med att ha klart ett avtal inom två veckor.

Den här gången ligger inte pengar på bordet i förhandlingarna, trots att motsvarande sändningsrättigheter är värda mångmiljonbelopp. Istället är det kvalitet och förmåga att återge bröllopet ”på ett bra och värdigt sätt” som är avgörande för vem som går ut somsegrare segrare. Kungliga hovet kan inte ta betalt för en stadsangelägenhet.

Dagens Media har sökt Nina Eldh samt Fredrik Lundberg på TV4.

Synnöve Almer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt