Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT Nöje plockar producenter

Publicerad: 22 november 2011, 11:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

SVT Nöje & Evenemang har lockat till sig tre tunga tv-producenter från produktionsbolagssidan - Anders Wistbacka på Nordisk Film, Björn Wahren på Baluba och Dewi Jahja på Snowman.


SVT Nöje & Evenemang har växt på senare tid och planerar att fortsätta växa. Sedan några månader tillbaka jobbar Dewi Jahja, tidigare senior exekutiv producent på Snowman, som kontrakterad producent hos SVT.

Efter årsskiftet får hon sällskap av Nordisk Films exekutiva producent Anders Wistbacka och strax därefter ansluter också Björn Wahren från Baluba.

– Vi har växt en hel del och har en ambition att växa ännu mer så vi har plockat in lite folk som alla är ytterst kompetenta. De bär med sig otroligt värdefull kunskap från en bransch som vi jobbar nära. På det här sättet kan vi också öka volymen på vår egen programutveckling, säger Mathias Engstrand, programchef för SVT Nöje och Evenemang.

SVT lägger sedan en tid ut omkring 60 procent av produktionen till bolag utanför huset och producerar knappt 40 procent internt.

– Andelen kan variera med ungefär 5 procent. Vi tycker 60 procent externt är en jättebra nivå som vi inte tänker ändra på. Vi har snarare haft lite problem att komma upp i vår egen produktionsandel och det hoppas vi lösa nu, säger Mathias Engstrand.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.