Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT: MTG tackade nej till replik

Publicerad: 29 januari 2014, 11:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:50

SVT om kritiken från MTG, efter artikeln på public service-bolagets debattsida där författaren anklagar TV3 för att legitimera "tjatsex".


Terje Carlsson, huvudredaktör för SVT Debatt, säger till Dagens Media:

– Vi beklagar att vi publicerade felaktigheter om vem som sa vad i klippet. Men andemeningen i det Sonja Ericson skriver, att det handlar om tjatsex, förändras inte av den tidiga felaktigheten som vi snabbt ändrade.

SVT gav TV3 möjlighet att replikera på artikeln omedelbart efter publiceringen..

– Men de sa "nej tack", och SVT har inga synpunkter på det. Men om de är så upprörda över debattartikeln så hade de ju istället kunnat vara med och delta i debatten kring den här frågan, säger Terje Carlsson, som är förvånad att MTG anser att debattartikeln ligger "på gränsen till förtal".

– Det finns inga som helst grunder för förtal i artikeln. Det som finns är kritik mot det som anses vara tjatsex, och den gråzonen det rör sig i.

Max Lagerbäck, presschef MTG:

– Det är uppenbart att SVT Debatt inte förstår sitt eget utgivaransvar. Vi är inte intresserade av att ge en replik eller på annat sätt debattera utifrån en text som SVT Debatt själva vet bygger på rena felaktigheter och som vi därför hjälpt dem att skriva om. Frågor om sex och gråzoner är såklart viktiga att ta upp, men att som i detta fall göra det genom att fritt tolka en situation där två samtyckande vuxna har sex känns djupt oseriöst. Jag tror att Terje Carlsson och hans kollegor på SVT Debatt kan förstå det.

 

LÄS OCKSÅ:

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev