Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT lanserar nya ungdomssatsningen edit.se

Publicerad: 8 April 2015, 11:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:06

Parisa Amiri är chefredaktör på SVT:s nya sajt edit.se. Där ska besökare kunna läsa blogginlägg från Saga Becker och artiklar om "tv-serie-knarkande".


Ämnen i artikeln:

SVT

I dag släppte SVT sin nya samlingsplats Edit. En sajt som ska samla bloggare, texter om bland annat samhälle och musik, egna webbserier och "det bästa från SVT".

Några av bloggarna som kan hittas på sajten är den Guldbaggebelönade skådespelerskan Saga Becker från "Nånting måste gå sönder" och Idol-deltagaren Erik Rapp.

Genom att använda hashtaggen #hejedit på exempelvis Instagram och Youtube ska användare på sociala medier också kunna få en chans att arbeta på Edit samt tycka till om vad sajten ska producera.

Chefredaktör för sajten är Parisa Amiri, som tidigare har varit webbredaktör på Nöjesguiden.

"Kombinerar numera de bästa sakerna jag vet: text, tv och smarta, fina människor på Edit.se, more to come -> http://edit.se/", skriver Parisa Amiri på Twitter.

Producent till sajten är Henrik Burman. Tobias Boström och Olivia Onwuta är redaktörer, Erik Galli är inslagsproducent, Roxy Farhat är regissör och Camila-Catalina Fernandez är redaktionsassistent. Eva Beckman är ansvarig utgivare.

Dagens Media har sökt Edits redaktion som säger att de vill återkomma via mejl.

– Jag vill inte kommentera sajten nu utan hänvisar till Parisa Amiri och de övriga på redaktionen, säger Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud på SVT, till Dagens Media.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.