Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT lanserar ny webb-tv-tjänst

Publicerad: 6 mars 2014, 07:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:45

UPPDATERAD. En blandning av on-demand och linjärt – så beskriver SVT bolagets nya webb-tv-tjänst.


Ämnen i artikeln:

SVT

Till skillnad från SVT Play så bygger SVT Flow på redan färdiga spellistor. Likt tablåer rullar spellistorna på sajten, men tittarna kan också välja att lämna den lagda spellistan och återgå till ett mer on-demandbetonat tittande.

– I den här tjänsten försöker vi förstå hur nästa sorts tv-upplevelse kan tänkas se ut. Vi har ju sett ni att tittandet på linjär tv har börjat sjunka, det har pratats om det länge, men nu händer det saker, säger Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud och plattformar på SVT, till Dagens Media.

Enligt SVT är Flow gjort för den som uppskattar det tillbakalutade tittandet, men som samtidigt vill ha möjligheten att välja själv.

– On-demand ökar kraftigt och det ökade framförallt mycket under förra året. Med SVT Flow vill vi kombinera det linjära tablå-tittandet med on-demand, säger Lena Glaser, och fortsätter:

– Vi tror på redaktörskap och att det är skönt för tittarna att få förslag på program så att de inte alltid behöver göra ett aktivt val själv.

SVT Flow fylls just nu med innehåll, och tjänsten lanseras i april. Några program, såsom "På jakt med Lotta och Leif" och "Flator", kommer att premiärvisas i SVT Flow.

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.