Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT kritiseras efter boktipspaus: ”Korkat”

Publicerad: 12 september 2019, 06:06

Ingrid Mosander har jobbat på Go'kväll i 20 år.

Foto: Wikimedia / Unsplash

Efter beskedet om att Go'kväll pausar samarbetet med litteraturkritikern Ingalill Mosander har flera SVT-profiler höjt sin röst.


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT:s beslut att stoppa boktipsen i Go'kväll och att avsluta samarbetet med sina bokrecensenter har väckt känslor på flera håll, bland annat i kolumnerna på Expressen och DN. Nu reagerar även flera SVT-profiler på beslutet.

Det var i onsdags som det blev känt att litteraturkritikern Ingalill Mosander får lämna Go'kväll efter 20 år. Nu visar flera SVT-veteraner, däribland Ragnar Dahlberg, Suzanne Axell och Marianne Rundström, sitt stöd. Det rapporterar Nöjesbladet

Marianne Rundström lämnade SVT 2017. Till Nöjesbladet säger hon att beslutet att Ingalill Mosander får lämna är korkat.

– Man behöver inte ta bort profilerna för det. Sedan tror jag att om man ska förnya så är det dumt att ta bort det som har varit mest uppskattat, och det vet de ju. Ingalill är ju otroligt uppskattad. Jag vet inte om det finns någon motsvarighet. Så det tycker jag var väldigt korkat.

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.