Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT kommenterar stämningshotet från Dählie

Publicerad: 28 Februari 2013, 08:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:54

Björn Dählie hotar att stämma SVT och "Uppdrag granskning". Men Janne Josefsson är inte orolig.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningJanne JosefssonSVT

Gårdagens avsnitt av "Uppdrag granskning" om påstådd doping inom längdskidsporten engagerade många – inte minst skidåkarna själva.

Under gårdagen gick Björn Dählie, en av de utpekade skidåkarna, ut och hotade att stämma SVT om programmet inte stoppades.

– Det kommer att bli en reaktion, sa den 45-åriga skidåkaren i en intervju med norska TV2.

När dagensmedia.se når Nils Hanson säger han att han läst om hotet i media, men att varken han eller någon annan på redaktionen blivit kontaktade av Björn Dählie.

– Han har sin fria rätt att stämma oss. Men vi anklagar varken Björn Dählie eller någon annan för att ha dopat sig. Vi ställde frågor till honom angånde hans blodvärden och det tycker jag att vi har rätt att göra, säger Nils Hanson till dagensmedia.se.

Programledaren Janne Josefsson säger till dagensmedia.se att han förstår att personerna känner sig utpekade då ämnet är kontroversiellt.

– Jag vet inte på vilka grunder som Björn Dälie beslutat att stämma oss, men om det blir så gäller det för oss att förklara att det vi gjorde var etiskt försvarbart. Sen får vi se hur det går, säger han.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.