Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT kammar hem Stockholm Open 2022 – Spring Media producerar

Publicerad: 18 maj 2022, 11:34

Årets upplaga av Stockholm Open kommer att produceras av Spring Medias produktionsbolag i nära samarbete med SVT.

Foto: SVT sänder Stockholm Open 2022.

För första gången sedan 2013 sänder SVT i år tennisklassikern Stockholm Open från Kungliga Tennishallen. Sportmedieagenturen Spring Media kommer att producera turneringen.


Ämnen i artikeln:

SVTNyheter

Sent på onsdagskvällen blev det klart att SVT kammat hem sändningsrättigheterna för Stockholm Open 2022 som avgörs 15-23 oktober i Kungliga Tennishallen.

– Stockholm Open i tennis är en svensk sportklassiker som passar bra i vårt utbud. Vi vill gärna sända när stora internationella tävlingar avgörs på svensk mark och är jätteglada att vi nu kan erbjuda vår stora tv-publik tennis på hög nivå, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Stockholm Open har arrangerats sedan 1969 och visats i SVT vid flera tillfällen under åren, nu var dock den senaste gången 2013. Sändningarna i oktober kommer att gå i SVT1, SVT2 samt på SVT Play och under finalhelgen ramar SVT:s studio på plats in turneringen.

Sportmedieagenturen Spring Media, som har arbetat med Stockholm Open sedan 2019, är rådgivare och produktionsbolag.

– Det är med stor stolthet och respekt vi har fått ansvara för både försäljningen av rättigheterna och producera turneringen, säger Manfred Aronsson, arbetande styrelseordförande i Spring Media i en kommentar.

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTNyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev