Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT internrekryterar ny strategichef

Publicerad: 3 december 2021, 15:08

Kristian Lindquist blir ny strategichef på SVT.

Foto: Eva Edsjö/SVT

Efter att ha haft en tillförordnad strategichef sedan 2020 har SVT nu hittat en ersättare.


Ämnen i artikeln:

SVT

Henrik Selin tillträdde som strategichef på SVT i slutet av 2019. Han kom då från regeringskansliet. Sedan cirka 1,5 år tillbaka jobbar han istället som omvärldsanalytiker på strategiavdelningen, och Sabina Rasiwala Hägglund, hr- och kommunikationsdirektör, har varit tillförordnad strategichef sedan 2020.

Men nu har SVT hittat en ersättare i Kristian Lindquist, idag programchef på nyhetsdivisionen på SVT. Han har jobbat på SVT sedan 2014.

– Det känns stimulerande och genuint viktigt, att genom min nya roll, få arbeta för att public service fortsatt ska ha bästa tänkbara förutsättningar för att skapa värdefullt innehåll för våra användare. Och att få vara med och tänka kring hur vi använder våra förutsättningar klokast, säger Kristian Lindquist, i ett pressmeddelande. 

Han fortsätter:

– Sedan ska det bli spännande att få jobba med en hel rad extremt kvalificerade medarbetare med ett enormt kunnande inom sina områden. Jag kommer att få lära mig en massa nytt, vilket jag är övertygad om är ett mänskligt grundbehov. Jag ser också fram emot att kunna bidra till att avdelningen jobbar ännu mer tillsammans med andra delar av SVT. Där tror jag det finns mycket att vinna.  

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.