torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT International får ny chef

Publicerad: 21 februari 2022, 06:56

Karolina Stallwood ersätter Stephen Mowbray som chef för SVT International. Foto: Johnny Wohlin

Karolina Stallwood tar över chefskapet för SVT International efter Stephen Mowbray.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagSVT

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Karolina Stallwood har en mångårig bakgrund från olika håll i tv-branschen. Hennes senaste roll var som Head of Entertainment på Paramount (tidigare ViacomCBS), där hon bland annat ansvarat för lanseringen av Paramount Network och Paramount Plus. Innan dess har hon hunnit arbeta på MTG samt för brittiska Channel 4, Channel 5, Comedy Central UK och BBC.

Men den 1 maj blir hon alltså chef över SVT International, med särskilt ansvar för den inköpta fiktionen. I samma veva tar hon också plats i programledningen.

– Det här är verkligen ett drömjobb för mig. SVT har ett utbud i världsklass och att få fortsätta leverera ett brett, högkvalitativt utbud av underhållning med de allra bästa inköpta programmen är både otroligt roligt och ett viktigt uppdrag, säger Karolina Stallwood, tillträdande chef för SVT International, i ett pressmeddelande.

Eva Beckman, programdirektör på SVT, är nöjd över rekryteringen:

– Jag är så glad för att Karolina valt att tacka ja till det här jobbet. Det inköpta utbudet är viktigt, för SVT och för publiken, och konkurrensen har blivit stenhård. Karolina har den erfarenhet och energi som krävs för att de mest spännande serierna ska hamna hos oss även i framtiden, säger Eva Beckman, programdirektör på SVT, i en kommentar.

Karolina Stallwood ersätter Stephen Mowbray som nyligen lämnade SVT.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev