Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag20.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT i pitch om storproduktion

Publicerad: 22 Juni 2010, 12:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:46

SVT bekräftar köpet av det norska succéformatet ”Alt for Norge”.


Ämnen i artikeln:

SVTCannes

För ett par månader sedan kunde Dagensmedia.se avslöja att SVT har köpt rättigheterna till det norska bolaget Oxymorons mastodontformat ”Alt for Norge”. SVT fick upp ögonen för formatet under MIPTV i Cannes i april.

– Vi kan bekräfta att vi har köpt formatet. Nu har vi gått ut med en brief till ett antal produktionsbolag. Valet av bolag gör vi först i höst. Det här är ett lite långsiktigt projekt, säger Mathias Engstrand, programchef för nöje på SVT.

Den norska versionen av formatet hade premiär på TV Norge i vår och blev en enorm succé. I ”Alt for Norge” får tittarna följa amerikanska ättlingar på rundresa i programmets hemland. De får tävla mot varandra och samtidigt möta märkliga nationella traditioner. Den norska segraren Doug Miner vann 50 000 dollar och ett möte med sin norska släkt.

– Det är ett jättespännande format i grunden. Det finns något som kittlar med en gammal historia i ny version. Programmet blir som en spegling av svenskarna genom andras ögon, säger Mathias Engstrand.

Vilka riktar sig programmet till?

– Vi hoppas ju på alla så klart! Nej, men vi tror att det kan bli ganska brett.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

SVTCannes

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.