Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SVT i konflikt med försäkringsbolag

Publicerad: 15 Februari 2011, 12:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

SVT:s utrikesreporter Bert Sundström opereras på nytt idag. Samtidigt pågår en konflikt mellan SVT och public service-företagets försäkringsbolag, enligt uppgift till dagensmedia.se.


– För oss är viktigast att Bert Sundström skador blir helt läkta. Det är viktigt att han får lugn och ro och vi vädjar att han lämnas i fred, säger Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på Sveriges Television, till dagensmedia.se.

Bert Sundström blev grovt misshandlad när han fördes bort i Kairo den 4 februari. Bland annat punkterades en lunga av knivhugg. I misshandeln har Bert även skadats av slag mot kroppen och huvudet.

– Jag kommentar inte vilka skador Bert Sundström har eller var han vårdas. För oss är det viktigast att han bli frisk. Läkarna säger att han kommer att bli helt återställd och det är det viktigaste, säger Ingrid Thörnqvist.

Enligt uppgift till Dagens Media uppstod ett bråk mellan Sveriges Television och bolagets försäkringsbolag om Bert Sundström skulle flyggas hem eller inte. Försäkringsbolaget menade att reportern fick bra vård i Kairo och vägrade stå för kostnaderna för Bert Sundströms hemtransport. Det rör sig om 250 000 kronor.

– Jag kommenterar inte dessa uppgifter. För oss var det viktigast att få hem vår reporter.

Men stämmer det att ni betalade transporten för Bert Sundström?

– Vi tycker inte att sista ordet är sagt.

Vilket försäkringsbolag anlitar ni?

– Det här en diskussion mellan SVT och försäkringsbolaget, säger Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på SVT.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.