söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT gör serie om Salong Betong

Publicerad: 7 april 2011, 11:43

Livet och karaktärerna kring den hajpade tatueringsstudion Salong Betong blir tv-serie. I höst är det premiär i SVT Play, kan dagensmedia.se berätta.

Ämnen i artikeln:

SVTRebecca Fiona

MS

Martin Schori


– Vi gör det här för att visa vad vi kan, det är ett jättebra fönster utåt, säger Daniel Eriksson, delägare i Salong Betong.

Serien ska visas i 10-12 avsnitt om 20 minuter med start i höst. Den produceras av Art89 och Agnes Lo-Åkerlind, som bland annat gjorde SVT Play-succén Rebecca & Fiona.

– Det blir inte Miami Ink, utan kommer mer handla om vår verksamhet och karaktärerna som hänger här. Vi gör mycket mer än bara tatuerar, säger Daniel Eriksson.

Salong Betong, med bas i Stockholmsförorten Högdalen, säljer även kläder och arrangerar fester. Studion förekommer ofta i musikvideos för artister som rapparen ”Näääk” och det kontroversiella kollektivet ”Kartellen”. Daniel Eriksson är dessutom turnéledare för Hoffmaestro, ett av många band som får sina gaddningar i studion.

Clara Mannheimer är producent på SVT.

– Det här programmet liknar Rebecca & Fiona på flera sätt, det är starka personligheter med ett enormt driv och som sticker ut. Man kanske förknippar Högdalen med schäfrar och bänkalkisar och vi tror att vi kan skildra förorten på ett bättre sätt, säger hon.

Salong Betong förknippas ofta med Kartellen. Hade ni några betänkligheter kring det?

– Absolut. Men vi kommer inte att glamourisera något Snabba cash-liv. Det här handlar snarare om de här killarna, tvåbarnsföräldrar som försöker få ihop olika delar av sina liv.

SVT har den senaste tiden producerat en rad webbexklusiva serier. Förutom ovan nämnda ”Rebecca & Fiona” visar SVT Play nu också ”Har du hört den förut”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev