Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT gör om programledningen

Publicerad: 31 augusti 2016, 08:15
Uppdaterad: 31 augusti 2016, 11:11

Programledningen hos SVT organiseras om och består nu av åtta personer mot tidigare 16. "Det här gör oss väl rustade inför de förändringar vi behöver göra för att skapa angeläget utbud både online och i tv", säger programdirektör Lena Glaser.


Ämnen i artikeln:

SVT

Som Dagens Media berättade om i förra veckan pågår just nu en stor omorganisation av riksnyheterna hos SVT, som bland annat innebär att man gör ändringar i chefsstrukturen.

Nu organiseras även programledningen om, med syftet att renodla denna för att driva programutbud och produktstrategi framåt. Den nya programledningen blir mindre, med tre programbeställare mot tidigare fem.

De nya beställarna och fördelningen av genrer mellan dem är:

Eva Beckman – Kultur, evenemang, fakta och fritid, dokumentära serier och religion.

Helena Olsson – Samhälle, dokumentärer och minoriteter.

Peter Nyrén – Drama, underhållning, fakta och fritid.

I programledningen ingår också planeringschefen Thomas Nilsson och controllern Christian Wistrand, dessutom får man en digital strateg i Johan Wahlberg. 

Det gör att programledningen från och med nu består av åtta personer mot tidigare 16. Enligt Catarina Wilson, presschef för företagsfrågor hos SVT, ska dock de övriga åtta personerna vara kvar fast i nya funktioner.

– Vi sätter nu SVT:s nya programledning. Jag ser fram emot de nya arbetsformerna vi också beslutat om. Det här gör oss väl rustade inför de förändringar vi behöver göra för att skapa angeläget utbud både online och i tv, säger programdirektör Lena Glaser i ett meddelande som gått ut i SVT:s intranät.

Styrningen av genrerna nyheter och sport görs om och kommer att ske i projekt som rapporterar direkt till Jan Helin. Barn och unga rapporterar som tidigare i eget projekt.

– Vi vill snabbt testa en mer direkt styrning mellan programledning och division i dessa genrer. Detta är genrer där utveckling av innehåll och tjänster är så integrerat att det kräver nya sätt att arbeta, säger Jan Helin i meddelandet.

Även utvecklingen av SVT Play bryts ut i ett projekt, som rapporterar direkt till Lena Glaser.

Utvecklingen av den nya ledningen för riksnyheterna är dock ännu inte klar.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.