Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT Flow kan förhandsprövas

Publicerad: 15 april 2015, 12:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:04

Sedan 2011 har inga nya public service-tjänster anmälts för förhandsprövning. SVT Flow kan bli först ut, kan Dagens Media berätta.


Ämnen i artikeln:

SVT

Debatten om förhandsprövningen av nya tjänster från SVT har blossat upp på nytt i och med lanseringen av Edit.

Systemet infördes 2011 efter ett beslut av den dåvarande alliansregeringen. De kommersiella medieaktörerna hoppades att förhandsprövningen skulle begränsa public service-bolagens möjligheter att lansera tjänster som riskerar att slå sönder deras affärer.

Men hittills har inga lanseringar från varken SR, SVT eller UR prövats.

I en intervju i dagens utgåva av Dagens Media (#7 2015) berättar SVT:s strategichef Jimmy Ahlstrand att SVT Flow kan bli den första lanseringen som prövas i systemet.

– Till skillnad från Edit, som är solklart, är SVT Flow en tjänst där vi kan diskutera en förhandsprövning. Vi kommer redogöra för det senast den 23 april, säger Jimmy Ahlstrand, strategichef för SVT.

I reglerna om förhandsprövning finns sedan 1 januari 2014 ett undantag. SVT kan sjösätta nya tjänster på prov i 12 månader innan en anmälan ska ske. SVT Flow, en nätbaserad tv-tjänst som ska verka i gränslandet mellan linjär-tv och on demand, lanserades den 23 april 2014.

Hela systemet med förhandsprövningen ses nu över av Myndigheten för radio och tv, bland annat mot bakgrund av att inga anmälningar har gjorts hittills.

Prenumerant?

LÄS HELA ARTIKELN DIGITALT:

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt. Här finns info om hur du som prenumerant läser tidningen digitalt.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.