fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT fälls för gynnande av Facebook

Publicerad: 21 september 2017, 06:08
Uppdaterad: 21 september 2017, 06:08

"Vår roll är att säkerställa att det goda överväger de krafter som kan äventyra de sunda diskussionerna", säger Peter Münster, Facebooks kommunikationschef i Norden. Foto: Janne Næss

Kammarrätten fäller SVT för otillbörligt gynnande av Facebook och Twitter.

Ämnen i artikeln:

SVTFacebook

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


SVT:s användande av sociala medier för att sprida sitt innehåll är starkt kritiserat av bland andra TU och Aftonbladet. Och nu stöter SVT på ytterligare patrull då Kammarrätten beslutar att följa Granskningsnämnden och Förvaltningsrätten och fäller SVT för otillbörligt gynnande av Facebook och Twitter, skriver nyhetsbrevet TV-nyheterna.

Fällningen gäller flera fall – bland annat har SVT Nyheter Stockholm uppmanat tittarna att använda Facebook, Twitter och Instagram för att ta del av SVT:s material, och man har även visat bilder på plattformarna.

Kammarrätten skriver i domen:

"Det har funnits ett informationsintresse, men mot bakgrund av inslagets omfattning, omnämnandet av de olika medieplattformarnas namn i kombination med exponeringen av deras karaktäristiska layouter och uppmaningarna att använda funktioner hos medieplattformarna har inslaget gått utöver vad som kan accepteras med hänsyn till informationsintresset.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev