SVT fälls för gynnande av Facebook

2017-09-21 08:08  
Foto: Janne Næss

Kammarrätten fäller SVT för otillbörligt gynnande av Facebook och Twitter.

SVT:s användande av sociala medier för att sprida sitt innehåll är starkt kritiserat av bland andra TU och Aftonbladet. Och nu stöter SVT på ytterligare patrull då Kammarrätten beslutar att följa Granskningsnämnden och Förvaltningsrätten och fäller SVT för otillbörligt gynnande av Facebook och Twitter, skriver nyhetsbrevet TV-nyheterna.

Fällningen gäller flera fall – bland annat har SVT Nyheter Stockholm uppmanat tittarna att använda Facebook, Twitter och Instagram för att ta del av SVT:s material, och man har även visat bilder på plattformarna.

Kammarrätten skriver i domen:

"Det har funnits ett informationsintresse, men mot bakgrund av inslagets omfattning, omnämnandet av de olika medieplattformarnas namn i kombination med exponeringen av deras karaktäristiska layouter och uppmaningarna att använda funktioner hos medieplattformarna har inslaget gått utöver vad som kan accepteras med hänsyn till informationsintresset.”

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt