söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SVT Emmy-nominerar Rebecca och Fiona

Publicerad: 27 december 2010, 11:37

SVT har nominerat sin webb-tv-serie "Rebecca & Fiona" till Emmy Awards digitala tävling, kan dagensmedia.se berätta.

Ämnen i artikeln:

SVTRebecca Fiona

MS

Martin Schori


Det var i höstas som dagensmedia.se kunde avslöja att SVT spelade in en tv-serie med dj-duon Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick. Serien, som vänder sig mot unga kvinnor, visades initialt enbart på SVT.se, något som kanalhuset kallade en "målgruppsanpassning".

Nu har SVT nominerat serien till International Digital Emmy Awards, en undertävling till den prestigefulla tävlingen Emmy Awards.

Anders Hvitfeldt, presschef på SVT bekräftar uppgifterna, men säger att han inte kan de exakta detaljerna. Dagensmedia.se har sökt ansvariga för kommentarer.

Den första säsongen bestod av tio avnsitt men när duon blev förband till Robyn spelade man in ytterligare två program. Om det blir en fortsättning hänger just på om "någonting händer", säger projektledaren Clara Mannheimer.

– Vi skulle gärna följa dem mer, det var fantastiskt roligt. Om det händer något så är vi startklara, säger Clara Mannheimer.

Hon har tidigare beskrivit serien som "ett pilotprojekt i en marknad där SVT självklart måste befinna sig".

– De här tjejerna är utvalda för att de har ett tydligt mål. De vill bli framgångsrika musikproducenter i en mansdominerad värld och det intressanta är att se hur de jobbar för att nå det här målet. När man är i början av 20-årsåldern har man stora visioner och den här serien handlar om hur man uppnår sina drömmar, sa Clara Mannhemer till dagensmedia.se i höstas.

Producent för Rebecca & Fiona är Tomas Åkerstedt och redaktör är Agnes-Lo Åkerlind. Produktionsbolag är Art89.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev